A halolajban található omega-3 zsírsavak hatákonyabb egészségügyi előnyökkel járnak, mint egyes növényi forrásokban található omega-3 zsírsavak. Az omega-3 hozzájárul az agy és a szem normális fejlődéséhez. Harcol a gyulladás ellen és segíthet megelőzni a szívbetegségeket és az agyműködés hanyatlását.
A halolaj az egyik leggyakrabban fogyasztott étrend-kiegészítő, gazdag omega-3 zsírsavakban, amelyek nagyon fontosak az egészség szempontjából.
A halolajban az elsődleges omega-3 zsírsavak az eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA), míg a növényi eredetű omega-3 főleg az alfa-linolénsav (ALA). Bár az ALA esszenciális zsírsav, az EPA és a DHA sokkal több egészségügyi előnnyel bír.
Kapszulánként 530 mg halolaj – 149 mg EPA- és 101 mg DHA zsírsavval.
Támogathatja a szív egészségét
Segíthet bizonyos mentális zavarok kezelésében
Segíthet a fogyásban
Támogathatja a szem egészségét
Csökkentheti a gyulladást
Támogathatja az egészséges bőrt
Támogathatja a terhességet és a korai fejlődést
Csökkentheti a májzsírt
Javíthatja a depresszió tüneteit Javíthatja a gyermekek gyelmét és hiperaktivitását
Segíthet a mentális hanyatlás tüneteinek megelőzésében
Javíthatja az asztma tüneteit és az allergia kockázatát
Javíthatja a csontok egészségét
Halolaj
A többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavak egyik legjobb természetes forrása. Az omega-3 zsírsavak megfelelő mennyiségű és arányú fogyasztása hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához és az egészséges szívműködéshez. Az érrendszer és a szív megfelelő működése számottevően csökkentheti például az agyvérzés, az infarktus kockázatának esélyét, a sejtek, szövetek korai öregedését. Rendszeres fogyasztásával az általános egészségi állapot javítása mellett a fizikai és szellemi teljesítmény növelése, a betegségekkel, fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség is növelhető.
Omega-zsírsavak
Olyan értékes, többszörösen telítetlen zsírsavak, amelyek biztosítják a megfelelő növekedést és fejlődést, szívvédő hatásúak, serkentik az agyi funkciókat, a koncentráló képességet, hozzájárulnak az erek rugalmasságához, erősítik a csontokat, lassítják az ízületek kopását. Hiányuk olyan egészségromboló hatással lehet, mint a vitaminok vagy az ásványi anyagok hiánya. Többségüket a szervezet nem képes előállítani, ezért a szükséges mennyiséget a táplálkozás során és étrend-kiegészítőkkel kell pótolni. Az omega-zsírsavak közé tartoznak az omega-3 (alfa-linolénsav), az omega-6 (linolsav) és az omega-9 (oktadecénsav, olajsav).
Tápanyagok 1 kapszulában:
EPA 298 mg
DHA 202 mg
Tokoferol 30,4 mg
– amelyben E-vitamin 20 mg
Ajánlott adagolás:
1 kapszula naponta a főétkezések után.