NASSOLJON OKOSAN!
- 3 perc alatt kész a finom puding!
- Hideg vízzel vagy tejjel bögrében is elkeverhető!
- Támogatja az egészséges koleszterinszint fenntartását*.
- Hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez*.
- Energia-, zsír- és cukorszegény vegán puding!**
- 1 adag vízzel készített puding energiatartalma mindössze 48 kcal!
- Élelmi rostokban és fehérjében gazdag!
- Glutén-, laktóz- és tejfehérjementes!
*Az útifű maghéj (5 g/adag) hozzájárul a normál koleszterin- és vérzsírszint fenntartásához, támogatja az emésztőrendszer egészséges működését, segít a normál bélmozgás kialakításában és a könnyű székletürítésben.
**A vízzel elkészített, fogyasztásra kész termékben.
Mikor ajánljuk?
- Ha életmódváltásra készül, de nem szeretne lemondani az édes ízekről.
- Ha támogatni szeretné diétáját.
- Ha orvosi, dietetikusi javaslatra rostban gazdagabb táplálkozásra kell váltania.
- Ha egészséges és alacsony kalóriatartalmú édességgel szeretné színesíteni családja étkezéseit.
- Ha nehezen illeszti be táplálkozásába a magas rosttartalmú zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék fogyasztását.
- Ha szeretné étkezésével is támogatni a koleszterin-anyagcseréjét!
- Ha székrekedés, IBS, emelkedett vércukor- és koleszterinszint, vagy magas vérnyomás gyógyszeres kezelése mellett életmódi elemekkel és gyógynövényekkel támogatná egészségét!
- A rostok segítik a bélrendszer optimális működését.
- Támogatják a természetes anyagcserét.
- Szerepet játszanak a bélflóra egészséges összetételének fenntartásában.
- Elősegítik a jóllakottság érzését, ezáltal hozzájárulva a testsúly kontrolljához is.
- Az élelmi rostok mérsékelik a hirtelen vércukorszint ingadozást, ezzel hozzájárulnak a vércukorszint normál szinten tartásához is. A stabil vércukorszint csökkenti az édesség utáni vágyat és megakadályozza a hirtelen energiazuhanást, így segít a nassolás utáni vágy leküzdésében.
- Az útifű maghéj (5 g/adag) magas rosttartalma hozzájárul a normál koleszterin- és vérzsírszint fenntartásához, ezzel támogatja a szív és az érrendszer egészségének megőrzését is.
A PuddinGo! Egyszerűen és gyorsan elkészíthető! Nem kell sem főzni, sem robotgéppel keverni. Sőt, még shaker sem kell hozzá!
- Gyorspuding készítése: keverjen el egy bögrében két mérőkanál (24 g) pudingport 1 dl hideg vízben, tejben vagy tejpótló italban (kb. 20-30 mp). A kész puding vízzel 3 perc, tejjel vagy tejpótló itallal készítve 5 perc múlva fogyasztható.
Tipp: Ha a lágyabb pudingokat kedveli, akkor használjon 1,5 dl folyadékot az elkészítéshez! - Shake készítése: tegyen két mérőkanál (24 g) pudingport egy shakerbe, majd öntsön rá 2 dl hideg tejet vagy tejpótló italt. Alapos összerázás után azonnal fogyasztható az elkészült sűrű és finom ital. Ha elkészítés után nem fogyasztja el rögtön, a shake az állás során besűrűsödik, sodó, illetve puding állagúvá válik.
- Az elkészített pudingot vagy shaket hűtőben kell tárolni és két napon belül el kell fogyasztani!
Gyors és egyszerű elkészítésének köszönhetően a PuddinGo! nagyszerűen helyettesítheti a bonyolultabb elkészítési technikákat igénylő pudingokat. „Felturbózható” más egészséges összetevőkkel, gyümölcsökkel, magvakkal, házi készítésű müzlivel, granolával. Desszertek, pohárkrémek is készíthetők belőle, de akár házi fagylalt, jégkrém is! Inspirálódjon hamarosan megjelenő receptjeinkből és készítse el kedvenc édességét PuddinGo!-val!
A PuddinGo! gazdag rost- és fehérjetartalmát kizárólag zsírtalanított magvak és gyógynövények biztosítják! Egy adag energiatartalma ezért is lehet a napi ajánlott energiabevitel mindössze 2-3%-a. Ismerje meg a PuddinGo!-ban lévő magvakat és gyógynövényeket!
Természetes növényi rostforrás. Főként vízben oldódó rostokat tartalmaz, így folyadékot magába szívva zselészerű anyagot képez, ami számos módon segíti az emésztést és támogatja a bélrendszer egészségét.
A gyártáshoz a legjobb minőségű kakaóbabot használjuk, hogy ezzel is hozzájáruljunk a tökéletes ízélményhez.
A zsírtalanított tökmag nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét, vitaminokat (B2, K, E), antioxidánsokat, ásványi anyagokat (cink, magnézium, foszfor) és rostokat.
Kiemelkedően gazdag növényi fehérjében, rostokban és ásványi anyagokban, mint például magnézium és szelén. Összetevői hozzájárulnak a kiegyensúlyozott étrendhez. A termékben zsírtalanított formában használjuk fel.
Gazdag vízoldható és oldhatatlan rostokban, valamint természetes lignánokban. Emellett értékes ásványi anyagokat, például kalciumot és magnéziumot tartalmaz. Szintén zsírtalanítva alkalmazzuk összetevőként.
Gazdag antioxidánsokban, amelyek hozzájárulnak a szervezet természetes védekezőképességének fenntartásához. Magas rosttartalma a pudingban lévő többi növény rosttartalmával együtt elősegíti az emésztőrendszer megfelelő működését.
További 8 gyógynövény
A puding további gyógynövényeket is tartalmaz, amelyek számos előnyös élettani hatással rendelkeznek. Ezek kapszulázott formában külön termékként is megvásárolhatók:
erdei mályva levél (egészséges emésztés), zöld búzafű, bodzavirág (védekezőképesség támogatása, egészséges testsúly), vörösszőlőmag (szív- és érrendszer támogatása, szép bőr), máriatövismag (májműködés, szív és emésztés támogatása), verbéna (orvosi vasfű - emésztőrendszer, torok egészségének támogatása), hibiszkuszvirág-csészelevél (vérkeringés támogatása, mentális és fizikai fáradtság csökkentése), csalánlevél(csontok, porcok, szív és érrendszer, immunrendszer támogatása).
Gyakran ismételt kérdések
Miben más a PuddinGo!, mint más instant pudingok?
- Könnyen és gyorsan elkészíthető: nem kell főzni, robotgéppel keverni. Bögrében kanállal elkeverve, vagy shakerben összerázva is elkészíthető, majd néhány percen belül fogyasztható!
- Vegán: Nem tartalmaz semmiféle tejből származó vagy más állati eredetű anyagot, továbbá gluténmentes is!
- Természetes összetevők és finom íz: Nincs hosszas összetevő lista, kizárólag mindenki számára jól ismert egészséges összetevők. Ízvilága ezért is lehet kiegyensúlyozott, utóízmentes. Nem tartalmaz a szervezet számára idegen szintetikus édesítőszereket!
- Magas útifűmaghéj-tartalom: Rosttartalmának túlnyomó része az útifű maghéjból származik, amelynek emésztésre gyakorolt jótékony hatását már egy adag fogyasztása után érezni fogja!
- Kiváló minőségű gyógynövények: A PuddinGo!-t mindig az elérhető legjobb minőségű gyógynövényekből gyártjuk. Az alapanyagok minőségét rendszeresen vizsgáltatjuk laboratóriumban, mind a hatóanyagok mennyiségére, mind a nemkívánatos anyagok jelenlétére vonatkozóan. A PuddinGo! egyik fő összetevőjeként például kizárólag olyan útifű maghéjat használunk, amelynek hatóanyagtartalma kétszerese a hatályos Magyar ide kattintva olvashat bővebben.
Jelen tájékoztatást a 2008. évi XLVII. törvény szerinti sérülékeny fogyasztókra tekintettel tettük közzé. Fogyasztóvédelmi megfelelőségünkről ide kattintva olvashat.
" style="box-sizing: border-box; color: #68a742; cursor: pointer;">Gyógyszerkönyv előírásainak. A gyógynövények mikrobiológiai tisztaságát gőzsterilizálással, illetve laboratóriumi vizsgálatokkal biztosítjuk. - 100% hatóanyagspektrum: A gyógynövény összetevőket kizárólag mechanikai úton dolgozzuk fel, ezzel biztosítva, hogy a bennük lévő összes hatóanyag változatlan formában maradjon meg a kész termékben. Ez a PuddinGo! fő hatóanyagai, a vízoldható rostok szempontjából különösen fontos.
- Egyedi gyártástechnológia: Gyógynövényekből és zsírtalanított magvakból azért tudtunk pudingot fejleszteni, mert a gyártástechnológiánk lehetővé teszi, hogy akár 10 mikron átlagos szemcseméretű szuperfinom porokat állítsunk elő belőlük. A PuddinGo!-t úgy fejlesztettük ki, hogy addig változtattuk az egyes összetevők szemcseméretét és arányát, míg a puding a lehető legrövidebb idő alatt (3-5 perc), csomómentesen készült el. Ez a technológia és fejlesztés teszi lehetővé, hogy a PuddinGo!-t akár egy bögrében is simára lehet keverni, mielőtt besűrűsödne. Mindeközben folyamatosan teszteltük és alakítottuk a termék ízét is, hiszen jól tudjuk: ma már nem elég, ha egy termék egészséges, finomnak is kell lennie! A gyártástechnológiánk másik fontos eleme, hogy a PuddinGo!-ban lévő apró, mikrométeres szemcséket rendkívül egyenletesen tudjuk elkeverni, így minden egyes adagban mg-ra pontosan ugyanannyi lesz az egyes összetevőkből.
Kombinálható a PuddinGo! további gyógynövényekkel?
- Igen! Ehhez kifejezetten ajánljuk a JAVALLAT kapszulákat! A kapszulákban lévő szuperfinom gyógynövénypor PuddinGo!-hoz adásával nemcsak extra ízélményben lehet része, de további egészségügyi céljait is támogathatja. Néhány tipp:
- Kasszia fahéj (vércukor, emésztőrendszer)
- Borsos menta (teltségérzet, étkezés utáni jó közérzet, immunrendszer, nyugodt közérzet)
- Orvosi levendula (nyugodt közérzet, pihentető alvás, emésztőrendszer)
- Gyömbér (légutak, vitalitás, utazás alatti jó közérzet, immunrendszer, vércukor, emésztőrendszer)
- Akácvirág (gyomor, emésztőrendszer)
- Csipkebogyó terméshús (ízületek, immunrendszer)
- Galagonya virágos hajtásvég (szív és érrendszer, nyugodt közérzet)
- Hibiszkusz virág csészelevél (vérkeringés, vitalitás)
- Maca (vitalitás, libidó)
- Orvosi citromfű (agyi egészség, nyugodt közérzet)
- A PuddingGo! a gyógynövényeken kívül más egészséges alapanyagokkal is „felturbózható”, így például friss vagy szárított gyümölcsökkel, magvakkal, házi készítésű müzlivel, granolával stb.
Mennyi fogyasztható belőle egy nap?
- Egy adag PuddinGo! 6 g rostot tartalmaz, amelynek több mint 80%-a – a kedvezőbb élettani hatással rendelkező – vízoldható rostok közé tartozik.
- Az útifű maghéj javasolt napi adagja felnőtteknek 7-20 g. A javallatot az Európai Európai Gyógyszerügynökség (EMA) az Európai Gazdasági Térséghez (EGT) tartozó országokban – köztük az uniós tagállamokban – forgalomba hozott, illetve forgalomba hozni kívánt, emberi vagy állatgyógyászati felhasználásra szánt gyógyszerek kiértékelésével és felügyeletével foglalkozik.
Az EMA szervezetén belül a Gyógynövény Szakbizottság (HMPC) feladata, hogy a biztonságosságra és a hatásosságra összpontosítva a gyógynövényekről tudományos adatokat gyűjtsön össze és értékeljen, amit gyógynövény monográfiák formájában tesz publikussá. A monográfiák többek között azt is tartalmazzák, hogy az egyes gyógynövényeket milyen formában és adagolás mellett ajánlott forgalomba hozni. A feldolgozási formát és az adagolást a szakbizottság minden esetben úgy ajánlja, hogy az adott gyógynövény alkalmazásával elérhető előny mindig nagyobb legyen, mint a fogyasztás esetleges kockázata.
TERMÉKEINK NEM GYÓGYSZEREK, hanem kedvező élettani hatással rendelkező, a szervezet egészséges működését támogató étrend-kiegészítők, élelmiszerek! Az EMA HMPC-re való hivatkozás kizárólag azt a célt szolgálja, hogy igazoljuk a fogyasztóink felé, hogy az oldalon részletesen ismertetett kedvező élettani hatás a megadott alkalmazási forma és/vagy adagolás mellett biztonságosan (alacsony kockázat mellett) elérhető az adott gyógynövény fogyasztásával.
Az EMA HMPC gyógynövény monográfiái között ide kattintva lehet keresni. (Az EMA HMPC egyes - általunk is forgalmazott - gyógynövényekről még nem készített monográfiát.)
Termékeink adagolásának szakmai megalapozottságáról ide kattintva olvashat többet.
Jelen tájékoztatást a 2008. évi XLVII. törvény szerinti sérülékeny fogyasztókra tekintettel tettük közzé. Fogyasztóvédelmi megfelelőségünkről ide kattintva olvashat.
" style="box-sizing: border-box; color: #68a742; cursor: pointer;">Gyógyszerügynökség Gyógynövény Szakbizottsága (EMA-HMPC) határozta meg azok részére, akiknél indokolt a napi rostbevitel növelése. Egy adag puding 5 g útifű maghéjat tartalmaz, a javasolt napi adag 12 éves kor felett naponta 1-2 adag. - Már napi 1 adaggal is sokat tehet az egészségesebb életmódért és mivel cukortartalma alacsony – kevesebb, mint 3 g adagonként –, ezért lelkiismeret-furdalás nélkül „bűnözhet”. Egy adag mindössze az ajánlott napi kalóriabevitel 2-3%-át teszi ki!
- 6 és 12 éves kor között kisebb a rostbeviteli igény, ezért csak napi 1 adag fogyasztása javasolt. 6 éves kor alatt a napi mennyiséget tovább ajánlott csökkenteni.
- A korábban megszokottnál nagyobb mennyiségű rostbevitel lelassíthatja az emésztést, mivel a rostok által megkötött tápanyagok felszívódásához időre van szüksége az emésztőrendszernek. A magasabb rostbevitelhez a szervezet idővel hozzászokik, ezért kezdetben csak napi 1 adag PuddinGo! fogyasztását javasoljuk. A korábban megszokotthoz képest nagyobb mennyiségű rost fogyasztása felfúvódást okozhat.
Milyen előnyös hatásai vannak a PuddinGo! rendszeres fogyasztásának?
- A PuddinGo!-ban levő útifű maghéj hozzájárul a normál koleszterin- és vérzsírszint fenntartásához, támogatja az emésztőrendszer egészséges működését, segít a normál bélmozgás kialakításában és a könnyű székletürítésben.
- A fehérjében gazdag magvak támogatják az izomépítést és regenerálódást, hosszabb teltségérzetet biztosítanak.
- A pudingban lévő gyógynövények sokféle biológiailag aktív összetevőt tartalmaznak, amelyek szintén hozzájárulhatnak egészségünk támogatásához.
Diéta alatt is fogyasztható?
- A PuddinGo! fogyasztása jól kiegészítheti az egészséges életmóddal, diétával kapcsolatos célokat.
- Egyszerre két adag PuddinGo! fogyasztásával akár egy főétkezést is ki lehet váltani, mivel tartós, órákon át tartó teltségérzetet vált ki. Mivel energiatartalma alacsony, így elősegíti az egészséges testsúly elérését vagy megtartását.
- A rostok stabilizálják a vércukorszintet, csökkentik az édesség utáni vágyat, miközben kevés kalóriát tartalmaznak. Így hatékonyan támogatják az egészséges emésztést.
Megváltozhat-e a széklet a PuddinGo! fogyasztásától?
- Fogyasztása nem helyettesíti a vegyes étrendet!
- Gyógyszerek szedése előtt vagy után egy órával fogyassza!
- A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
- Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!
- Kisgyermekek elől elzárva tartandó!